Limettivaahto karhunvatukoiden kera
Limetiltä maistuva kermaisen raikas jälkiruoka hyydytetään viileässä. Tähän suussa sulavaan herkkuun on hyvä päättää onnistunut ateria.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 liivatelehteä
- 2 munaa
- 3/4 dl sokeria
- 1 limetti
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl vettä
Koristeluun
- karhunvatukoita
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Purista limetti ja sekoita mehu muna-sokerivaahtoon.
2. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Vatkaa kerma. Kaada liivateseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kermavaahto ja ranskankerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne vaahtoon.
3. Kaada vaahto 4 pieneen annosvuokaan ja pane vuoat kylmään 4 tunniksi. Tarjoa suoraan vuoista tai kumoa lautaselle. Koristele karhunvatukoilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa