Sushi
Sushin valmistaminen kotona on helpompaa kuin luulisi. Kysy kalakauppiaalta, mitkä kalat sopisivat sinulle ja pyydä saada niistä ohuita siivuja. Pakasta ne mielellään hetkeksi ennen valmistusta, niin lopputuloksesta tulee varmasti hyvä. Bambumattoja käärimiseen löytyy nykyään isommista ruokakaupoista, mutta voit käyttää myös voipaperia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 3 isoa, ohutta viipaletta raakaa lohta
- 3 isoa, ohutta viipaletta raakaa tonnikalaa
- 8 keitettyä katkarapua
- 2 nori-arkkia
- ½ kurkku
- 3 viipaletta kylmäsavulohta
- wasabia
- garia (säilöttyä inkivääriä)
- japanilaista soijaa
Riisi
- 2 ½ dl sushiriisiä
- 5 dl vettä
- 4 cl riisiviinietikkaa
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Laita riisit kattilaan, jossa on lämmintä vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 4-5 minuuttia. Alenna lämpöä vielä ja hauduta kannen alla 4-5 minuuttia. Ota pata liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola ja kaada riisin päälle. Sekoita puulusikalla, kunnes riisi on jäähtynyt.
2. Paloittele kalaviipaleet pienemmiksi. Kuori ja halkaise katkaravut, niin että ne kuitenkin pysyvät yhdessä. Muotoile riisistä pieniä tyynyjä kädessä, laita päälle pieni nokare wasabia (varoen, se on todella tulista) ja peitä lohi- tai tonnikalapalalla tai katkaravulla.
3. Laita noriarkki bambumatolle (tai voipaperille) pitkä sivu itseäsi kohti. Taputtele arkin puolikkaalle (sinua lähinnä olevalle) ohut kerros riisiä, jätä 2 cm reunaa.
4. Leikkaa kurkku ohuiksi tangoiksi ja laita kurkkua sekä savulohta kaistaleeksi riisin keskelle. Kääri nori rullalle bambumaton avulla, kostuta reunaa hieman jotta rulla kiinnittyy. Paloittele sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile sushi tuoreena wasabin, inkiväärin ja soijan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka