Broilerisushit
Alkuperäinen japanilaisresepti on nimeltään futo maki kananpojan kera. Saadaksesi aikaan sushikääryleitä tarvitset japanilaisen bambumaton ja muutamia erityisaineksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 250 g broilerifileetä
- 3 rkl japanilaista soijaa
- 1 rkl sokeria
- 1 iso porkkana
- 1 avokado
- 4 nori-arkkia (leväpuristearkkeja)
Sushiriisi
- 5 dl sushiriisiä
- 8,5 dl vettä
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- riisiviinietikkaa "liimaksi"
Tarjoiluun
- wasabia
- japanilaista soijaa
- hillottua inkivääriä
Valmistusohje
1. Huuhtele sushiriisi ja keitä sitä 20 minuuttia kannen alla. Siirrä riisi kulhoon. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola ja tiputtele riisin joukkoon sekoittaen. Pingota tuorekelmu kulhon päälle.
2. Leikkaa broilerifileet pitkulaisiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään soija ja sokeri ja pane lihasuikaleet siihen marinoitumaan. Anna marinoitua 10 minuuttia. Keitä sitten kasarissa vähän vettä ja laita lihasuikaleet kiehumaan kolmeksi minuutiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja suikaloi malto.
3. Levitä bambumatto työpöydälle ja laita sille nori-arkki himmeä puoli ylöspäin. Levitä arkille koko sen leveydeltä riisiä noin ½ sentin kerros, mutta jätä ulommainen 4 sentin kaistale tyhjäksi. Lado riisille koko sen leveydeltä hieman kana-, avokado- ja porkkanasuikaleita. Kostuta nori-arkin tyhjä kaistale riisiviinietikalla. Kääri arkki täytteineen bambumaton avulla kiinteäksi kääröksi. Rullaa bambumatto auki, siirrä kääryle sivuun ja toimi loppujen nori-arkkien ja täytteiden kanssa samalla tavalla.
4. Leikkaa terävällä veitsellä kääröt n. 1 ½ sentin viipaleiksi juuri ennen tarjoilua ja asettele ne vadille. Tarjoile ohessa wasabia, hillottua inkivääriä ja soijaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka