Espanjalainen mustekalasalaatti
Alkuperäisreseptissä mustekalasalaatti saa tulta ja luonnetta espanjalaisesta chilijauheesta nimeltä pimento de la vera. Se valmistetaan punaisista chileistä, jotka kuivataan hitaasti avotulen yllä ja sitten jauhetaan. Me korvaamme mausteen cayennepippurilla ja paprikajauheella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 12 mustekalaa (calamares)
- 2 punaista paprikaa
- 2 keltaista paprikaa
- ½ kerä friséesalaattia
- 1 kerä roomansalaattia
- 1 punasipuli
- 1 maustemitta cayennepippuria
- 2 maustemittaa paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sherryviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä + paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 250 asteeseen. Vedä varovasti mustekaloista irti pää ja lonkerot. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto ja vedä nahka irti. Leikkaa mustekalat renkaiksi ja laita kylmään. Puolita paprikat ja poista siemenet. Penslaa kuori oliiviöljyllä. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille ja paahda niitä uunissa, kunnes kuoret ovat mustalaikukkaita. Nosta kuumat paprikat kulhoon, peitä se kelmulla ja jäähdytä.
2. Huuhtele ja revi pienemmäksi frisée- ja roomansalaatit, pane kuivumaan pyyheliinan päälle. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Vedä paprikoista kuori irti ja leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita salaatit, punasipulirenkaat ja paprikapalat kulhossa.
3. Sekoita cayenne, paprikajauhe ja suola keskenään. Paista mustekaloja, joihin olet ripotellut puolet maustesuolasta, oliiviöljyssä minuutin ajan, sekoita. Siirrä mustekalat kulhoon vihannesten päälle. Sekoita viinietikka, oliiviöljy ja loput maustesuolasta ja tiputtele salaatin päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka