Mustikkavuoat kermaisella vaniljatäytteellä
Nämä mureat pienet piiraat voit täyttää erilaisilla tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.
10 palaan
- 3 dl pikakaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kidesokeria
- 150 g voita
Täyte
- n. 2 dl vaniljakreemiä
- 1 dl kuohukermaa
- n. 1 l mustikoita
Valmistusohje
1. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri. Työstä mukaan voi huolellisesti. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina pieniin vuokiin. Paista ne kypsiksi uunissa n. 15 minuuttia.
3. Sekoita vaniljakreemi ja vatkattu kerma, täytä vuoat. Laita päälle mustikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka