Mustikkavuoat
Kauraryynit taikinassa antavat täyteläistä makua. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä leivoksiin juuri ennen tarjoilua.
10 kpl
- 3 dl pikakaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kidesokeria
- 150 g voita
Täyte
- 3 dl vaniljakreemiä
- mustikoita
Valmistusohje
1. Yhdistä kauraryynit, jauhot ja sokeri, lisää voi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina ohuesti pieniin vuokiin. Paista vuokia uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
3. Anna vuokien jäähtyä ja täytä ne sitten vaniljakreemillä ja mustikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka