Kanafileetä ja sahramiriisiä
Kana on yksi kevyimmistä lihalajeista. Voit keittää myös muita kananosia tällä tavalla. Poista mielellään nahka, sillä siinä on rasvaa. Jos sinulla ei ole viiniä kotona, korvaa se kasvisliemellä ja viipaloidulla appelsiinilla tai sitruunalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kanafileetä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ ruukku basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 dl riisiä
- 1 rkl neutraalia öljyä
- ½ g sahramia
- 1 keltasipuli
- 1 tl suolaa
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
1. Riisi: Kuori ja hienonna sipuli hienoksi, paista öljyssä. Lisää riisi ja sekoita. Lisää 6 dl vettä ja sahrami. Keitä varoen kannen alla 20 minuuttia. Hienonna paprika ja anna sen kiehua riisin mukana viimeiset 5 minuuttia.
2. Kana: Kuori valkosipulinkynsi ja viipaloi se hienoksi. Paista tai grillaa kanoja kauniinvärisiksi. Laita palat matalaan pataan tai paistokasariin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini, lisää valkosipuliviipaleet. Laita kansi päälle ja anna porista n. 15 minuuttia kunnes kana on läpikypsää.
3. Irrota basilikanlehdet varsista, hienonna varret. Anna varsien kiehua padan mukana, ripottele lehdet päälle vasta tarjoillessa. Tarjoile maukas liemi kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa