Kanafileetä ja sahramiriisiä

Kana on yksi kevyimmistä lihalajeista. Voit keittää myös muita kananosia tällä tavalla. Poista mielellään nahka, sillä siinä on rasvaa. Jos sinulla ei ole viiniä kotona, korvaa se kasvisliemellä ja viipaloidulla appelsiinilla tai sitruunalla.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 dl riisiä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ g sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja hienonna sipuli hienoksi, paista öljyssä. Lisää riisi ja sekoita. Lisää 6 dl vettä ja sahrami. Keitä varoen kannen alla 20 minuuttia. Hienonna paprika ja anna sen kiehua riisin mukana viimeiset 5 minuuttia.

2. Kana: Kuori valkosipulinkynsi ja viipaloi se hienoksi. Paista tai grillaa kanoja kauniinvärisiksi. Laita palat matalaan pataan tai paistokasariin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini, lisää valkosipuliviipaleet. Laita kansi päälle ja anna porista n. 15 minuuttia kunnes kana on läpikypsää.

3. Irrota basilikanlehdet varsista, hienonna varret. Anna varsien kiehua padan mukana, ripottele lehdet päälle vasta tarjoillessa. Tarjoile maukas liemi kastikkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!