Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanafileetä ja sahramiriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kana on yksi kevyimmistä lihalajeista. Voit keittää myös muita kananosia tällä tavalla. Poista mielellään nahka, sillä siinä on rasvaa. Jos sinulla ei ole viiniä kotona, korvaa se kasvisliemellä ja viipaloidulla appelsiinilla tai sitruunalla.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 dl riisiä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ g sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja hienonna sipuli hienoksi, paista öljyssä. Lisää riisi ja sekoita. Lisää 6 dl vettä ja sahrami. Keitä varoen kannen alla 20 minuuttia. Hienonna paprika ja anna sen kiehua riisin mukana viimeiset 5 minuuttia.

2. Kana: Kuori valkosipulinkynsi ja viipaloi se hienoksi. Paista tai grillaa kanoja kauniinvärisiksi. Laita palat matalaan pataan tai paistokasariin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini, lisää valkosipuliviipaleet. Laita kansi päälle ja anna porista n. 15 minuuttia kunnes kana on läpikypsää.

3. Irrota basilikanlehdet varsista, hienonna varret. Anna varsien kiehua padan mukana, ripottele lehdet päälle vasta tarjoillessa. Tarjoile maukas liemi kastikkeena.

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee