Valkosipulikanaa

Kanan ja valkosipulin liitosta on monia sovelluksia. Tämä on totta kai valkosipulinystävän resepti, mutta näin valmistettuna valkosipulin mausta tulee itse asiassa aika pyöreä ja mieto.

Neljälle

  • 1 ½ kg broilerin paloja
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja paloittele tomaatit karkeasti, säästä liemi. Laita pataan öljyä niin että pohja peittyy, kuumenna pata aika kuumalla levyllä ja anna sen lämmetä kunnolla, lisää kanapalat ja ruskista hyvin joka puolelta. Laita kanat sivuun.

2. Alenna lämpöä ja lisää hieman öljyä. Lisää valkosipuli ja paista kevyesti. HUOM! Valkosipulit eivät missään nimessä saa ruskistua. Lisää tomaatit liemineen, persilja, 1 tl suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

3. Lisää kanat ja anna kaiken poreilla kannen alla 30 minuuttia, nosta sitten kanat padasta ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Anna tomaattiseoksen kiehua ilman kantta kunnes se paksunee hieman, laita sitten kanat takaisin pataan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!