Valkosipulikanaa
Kanan ja valkosipulin liitosta on monia sovelluksia. Tämä on totta kai valkosipulinystävän resepti, mutta näin valmistettuna valkosipulin mausta tulee itse asiassa aika pyöreä ja mieto.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg broilerin paloja
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 nippu persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori valkosipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja paloittele tomaatit karkeasti, säästä liemi. Laita pataan öljyä niin että pohja peittyy, kuumenna pata aika kuumalla levyllä ja anna sen lämmetä kunnolla, lisää kanapalat ja ruskista hyvin joka puolelta. Laita kanat sivuun.
2. Alenna lämpöä ja lisää hieman öljyä. Lisää valkosipuli ja paista kevyesti. HUOM! Valkosipulit eivät missään nimessä saa ruskistua. Lisää tomaatit liemineen, persilja, 1 tl suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
3. Lisää kanat ja anna kaiken poreilla kannen alla 30 minuuttia, nosta sitten kanat padasta ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Anna tomaattiseoksen kiehua ilman kantta kunnes se paksunee hieman, laita sitten kanat takaisin pataan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka