Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Graavisilakat ja yrttimajoneesi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassiseen tapaan graavatut silakat tarjoillaan tällä kertaa mausteisen yrttimajoneesin kera.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Yrttimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl tillisilppua
  • 2 tl persiljasilppua
  • 2 tl ruohosipulisilppua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Vedä silakkafileet nahattomiksi. Sekoita liemen ainekset, pane fileet liemeen ja anna maustua 12 tuntia.

2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Ota fileet liemestä ja valuta ne hyvin.

3. Silppua tilli, persilja ja ruohosipuli. Sekoita yhteen majoneesi, yrttisilput, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kääntele silakkafileet yrttimajoneesiin juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala