Graavisilakat ja yrttimajoneesi

Klassiseen tapaan graavatut silakat tarjoillaan tällä kertaa mausteisen yrttimajoneesin kera.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Yrttimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl tillisilppua
  • 2 tl persiljasilppua
  • 2 tl ruohosipulisilppua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Vedä silakkafileet nahattomiksi. Sekoita liemen ainekset, pane fileet liemeen ja anna maustua 12 tuntia.

2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Ota fileet liemestä ja valuta ne hyvin.

3. Silppua tilli, persilja ja ruohosipuli. Sekoita yhteen majoneesi, yrttisilput, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kääntele silakkafileet yrttimajoneesiin juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!