Graavisilakat ja yrttimajoneesi
Klassiseen tapaan graavatut silakat tarjoillaan tällä kertaa mausteisen yrttimajoneesin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 2,5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Yrttimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 2 tl tillisilppua
- 2 tl persiljasilppua
- 2 tl ruohosipulisilppua
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Vedä silakkafileet nahattomiksi. Sekoita liemen ainekset, pane fileet liemeen ja anna maustua 12 tuntia.
2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Ota fileet liemestä ja valuta ne hyvin.
3. Silppua tilli, persilja ja ruohosipuli. Sekoita yhteen majoneesi, yrttisilput, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kääntele silakkafileet yrttimajoneesiin juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti