Herkkusienet à la greque

A la greque on ranskaa ja tarkoittaa kreikkalaisittain. Tässä versiossa herkkusienet keitetään ja jäähdytetään maukkaassa kastikkeessa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi noutopöydässä.

4 annosta

  • 250 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dll kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl arrowjuurijauhetta
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • muutama pisara sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet. Paloittele suurimmat sienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Keitä herkkusieniä kastikkeessa 5-7 minuuttia.

2. Nosta sienet reikäkauhalla kulhoon.

3. Sekoita arrowjuurijauhe vesitilkkaan. Suurusta kastike. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.