Herkkusienet à la greque
A la greque on ranskaa ja tarkoittaa kreikkalaisittain. Tässä versiossa herkkusienet keitetään ja jäähdytetään maukkaassa kastikkeessa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi noutopöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g pieniä herkkusieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dll kuivaa valkoviiniä
- 1 tl arrowjuurijauhetta
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- muutama pisara sitruunamehua
- 1 dl vettä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista herkkusienet. Paloittele suurimmat sienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Keitä herkkusieniä kastikkeessa 5-7 minuuttia.
2. Nosta sienet reikäkauhalla kulhoon.
3. Sekoita arrowjuurijauhe vesitilkkaan. Suurusta kastike. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku