Valkosipulisilakat graavattuina

Sanoiko joku, ettei valkosipuli sovi joulupöytään? Tällä ohjeella valmistat maistuvan silakkaruoan, josta tulee helposti joulupöydän vakioherkku.

4 annosta

  • 600 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 1½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2½ dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valkosipulikastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. päivä: Perkaa silakat. Poista selkäruoto, huuhtele ja irrota nahka. Valmista etikkaliemi. Anna fileiden maustua liemessä yön yli jääkaapissa. Sekoita välillä.

2. päivä: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja. Purista joukkoon valkosipuli. Mausta vastajauhetulla valkopippurilla.

3. päivä: Valuta silakat hyvin ja sekoita ne kastikkeeseen. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat