Valkosipulisilakat graavattuina
Sanoiko joku, ettei valkosipuli sovi joulupöytään? Tällä ohjeella valmistat maistuvan silakkaruoan, josta tulee helposti joulupöydän vakioherkku.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 600 g silakkafileitä
Etikkaliemi
- 1½ dl väkiviinaetikkaa
- 2½ dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
Valkosipulikastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
Koristeeksi
- tuoreita mausteyrttejä
Valmistusohje
1. päivä: Perkaa silakat. Poista selkäruoto, huuhtele ja irrota nahka. Valmista etikkaliemi. Anna fileiden maustua liemessä yön yli jääkaapissa. Sekoita välillä.
2. päivä: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja. Purista joukkoon valkosipuli. Mausta vastajauhetulla valkopippurilla.
3. päivä: Valuta silakat hyvin ja sekoita ne kastikkeeseen. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku