Naminami-aaveet
Suloiset kummitusmakeiset ovat varmasti suosittuja lasten Halloweenkutsuilla. Saadaksesi tarpeeksi ilmavaa vaahtoa kummituksiin, tarvitset sähkövatkaimen apua. Taikinaa vatkataan puoli tuntia, joten varaa kunnolla aikaa.
40 aaveeseen
- 4 ½ dl kidesokeria
- ½ dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
- 1 ½ rkl liivatejauhetta
- 1 ½ dl kiehuvaa vettä
- isoja vohvelikeksipohjia
- 300 g valkosuklaata aaveiden kastamiseen
- tummaa suklaata koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita kidesokeri, tomusokeri ja valkuainen. Sekoita liivatejauhe ja kiehuva vesi, lisää munaseokseen. Vatkaa 30 minuuttia.
2. Ota vohveleista pyöreitä paloja lasin avulla. Pursota niiden päälle munavaahtohuippuja. Laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Kasta vaahtohuiput sulaan valkosuklaaseen. Anna jähmettyä. Koristele sulalla tummalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka