Nuudeliwokki kaalin ja rapujen kera
Munanuudelit katkarapujen kera on yleinen aasialainen yhdistelmä, tässä ruoassa ne ovat muidenkin rikkaiden makujen seurassa. Harissa on tulinen mausteseos, jota myydään tuubissa.
Neljälle
- 350 g munanuudeleita
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 12 jättikatkarapuja
- 150 g puna- tai valkokaalia
- 200 g siitakesieniä
- 2 tl harissaa
- 1 tl seesamiöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- rypsiöljyä wokkaamiseen
Tarjoiluun
- limettilohkoja
Valmistusohje
1. Valuta ravunpyrstöt. Kuori jättikatkaravut. Suikaloi kaali. Perkaa sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmäksi.
2. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne.
3. Wokkaa sienet, kalisuikaleet ja harissaseos. Lisää jättikatkaravut ja wokkaa muutama minuutti. Lisää ravunpyrstöt ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja seesamiöljyllä. Tarjoile ohessa limettilohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa