Valkoviinissä haudutettua maksaa
Tämä on klassinen maksaresepti, jossa olemme vaihtaneet tavallisen paistoliemikastikkeen sipuliin ja valkoviiniin. Maksa on muuten herkkuruoka. Voit käyttää tavallista nuoren naudan maksaa, mutta parhaimman ruoan saat vasikanmaksasta. Tarjoile uusien perunoiden tai tavallisten keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g viipaloitua vasikanmaksaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 25 g kapriksia
- 1 keltasipuli
- 8 viipaletta pekonia
- vehnäjauhoja paneeraukseen
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- voita/margariinia paistamiseen
Valmistusohje
1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi paistinpannussa aika kuumalla pannulla, valuta talouspaperilla. Älä kaada pannulta rasvaa pois. Hienonna sipuli, mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla. Kääntele viipaleet vehnäjauhoissa ja mausta ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria.
2. Paista maksa miedolla lämmöllä pekonirasvassa ja nokareessa voita n. 30 sekuntia molemmin puolin. Lisää sipuli ja kaprikset sekä viini. Anna kuumeta kiehuvaksi nopeasti ja keitä 1 minuutti, ei enempää.
3. Nosta maksaviipaleet pannusta ja keitä liemi kokoon kunnes n. ½ dl on jäljellä. Asettele maksaviipaleet lämpimälle vadille. Aseta pekonisiivut päälle ja kaada liemi päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"