Täytettyä kirjolohta ruohosipulikastikkeella
Todella maukas täyte tekee kirjolohista ruokaisampia. Kastikkeen valmistat nopeasti ruohosipulista ja ranskankermasta, tai hieman kevyemmin kermaviilistä.
Neljälle
- 4 annoskirjolohta, tai 2 suurempaa
- suolaa
- ½ sitruuna
- hieman persiljaa
Täyte
- n. 2 dl kuivia vaaleita leivänmuruja
- 1 ½ dl kermaa
- 2 munankeltuaista
- 100 g paahdettuja ja hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 75 g huoneenlämpöistä margariinia
- 1 rkl ranskalaisia yrttejä
- 1 tl suolaa
Uunissa paistamiseen
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
Kastike
- 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Huuhtele kalat, leikkaa pois evät ja kidukset ja kuivaa kalat. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
2. Sekoita täytteen ainekset. Pähkinät paahdat kuivalla pannulla ja hierot niitä sitten pyyhkeessä jolloin kuoret irtoavat.
3. Täytä kala seoksella. Laita kala vuokaan ja kaada mukaan viini. Laita päälle muutama voinokare ja paista uunissa n. 40 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
4. Sekoita kastike ja tarjoile kalan sekä keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa