Täytettyä kirjolohta ruohosipulikastikkeella

Todella maukas täyte tekee kirjolohista ruokaisampia. Kastikkeen valmistat nopeasti ruohosipulista ja ranskankermasta, tai hieman kevyemmin kermaviilistä.

Neljälle

  • 4 annoskirjolohta, tai 2 suurempaa
  • suolaa
  • ½ sitruuna
  • hieman persiljaa

Täyte

  • n. 2 dl kuivia vaaleita leivänmuruja
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 100 g paahdettuja ja hienonnettuja hasselpähkinöitä
  • 75 g huoneenlämpöistä margariinia
  • 1 rkl ranskalaisia yrttejä
  • 1 tl suolaa

Uunissa paistamiseen

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Huuhtele kalat, leikkaa pois evät ja kidukset ja kuivaa kalat. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

2. Sekoita täytteen ainekset. Pähkinät paahdat kuivalla pannulla ja hierot niitä sitten pyyhkeessä jolloin kuoret irtoavat.

3. Täytä kala seoksella. Laita kala vuokaan ja kaada mukaan viini. Laita päälle muutama voinokare ja paista uunissa n. 40 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

4. Sekoita kastike ja tarjoile kalan sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!