Nils Emilin perunaletut
Raggmunk on ruotsalainen perinteinen kotiruoka, jota ei ole Suomen ruokaperinteessä. Raggmunk tehdään raastetusta raaasta perunasta, joka paistetaan litteiksi letuiksi. Raggmunkin perinteinen mitta on kuulemma se, kun teet ympyrän painamalla yhteen kummankin käden etusormet ja peukalot.
Neljälle
- 10 keskikokoista perunaa
- 2 munaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 8 viipaletta suolasivua
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita raaste munien, vehnäjauhon ja veden kanssa, lisää suola. Paista siansivu rapeaksi nopeasti oikein kuumalla pannulla. Pidä lämpimänä.
2. Alenna pannun lämpö kohtalaiseksi. Nosta pannulle perunaseosta ja painele sitä vähän litteämmäksi. Paista läskinrasvan ja voin seoksessa, kunnes lettujen reunat tulevat rapeiksi. Käännä lettu varovasti leveällä paistinlastalla ja paista toinen puoli. Sekoittele sillä välin kulhossa olevaa perunaseosta, ettei neste erotu pohjalle.
3. Tarjoile jokainen lettu heti paistamisen jälkeen rapean läskin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka