Nils Emilin perunaletut

Raggmunk on ruotsalainen perinteinen kotiruoka, jota ei ole Suomen ruokaperinteessä. Raggmunk tehdään raastetusta raaasta perunasta, joka paistetaan litteiksi letuiksi. Raggmunkin perinteinen mitta on kuulemma se, kun teet ympyrän painamalla yhteen kummankin käden etusormet ja peukalot.

Neljälle

  • 10 keskikokoista perunaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 8 viipaletta suolasivua
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita raaste munien, vehnäjauhon ja veden kanssa, lisää suola. Paista siansivu rapeaksi nopeasti oikein kuumalla pannulla. Pidä lämpimänä.

2. Alenna pannun lämpö kohtalaiseksi. Nosta pannulle perunaseosta ja painele sitä vähän litteämmäksi. Paista läskinrasvan ja voin seoksessa, kunnes lettujen reunat tulevat rapeiksi. Käännä lettu varovasti leveällä paistinlastalla ja paista toinen puoli. Sekoittele sillä välin kulhossa olevaa perunaseosta, ettei neste erotu pohjalle.

3. Tarjoile jokainen lettu heti paistamisen jälkeen rapean läskin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!