Saaristolaispyörykät
Nämä lihapyörykät kehiteltiin purjehdusreissulla saaristossa. Satamassa sai ostaa hunajasinappia, joten sitä lisättiin mureketaikinaan. Keitetyt perunat ja puolukkasurvos maistuvat pyöryköiden lisukkeina.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl karkeaa sinappia
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 iso tai 2 pientä sipulia
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Sekoita sipuli, jauheliha, munat, sinappi, hunaja, kermaviili, suola ja pippuri sitkeäksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta noin 30 pyörykkää.
2. Kuumenna voita paistinpannussa, kunnes se lakkaa kuplimasta ja on kullanruskeaa. Paista lihapyörykät erissä. Jos pannulla on liikaa pyöryköitä, ne eivät ruskisti kunnolla. Paista pyöryköitä muutaman minuutin korkealla lämmöllä. Ravistele pannua, jotta pyörykät saavat väriä joka puolelta.
3. Siirrä kaikki pyörykät pannuun ja jälkipaista alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes pyörykät ovat läpikypsiä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti