Juhannuksen sillisalaatti
Matjessilli kuuluu uusien perunoiden kumppanina pohjoismaiseen juhannukseen. Tätä versiota yksinkertaisemmaksi - eikä maukkaammaksi - voi juhla-ateria tulla. Lisäksi se on helppo tehdä isollekin joukolle.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 hengelle
- 4 matjessillifileetä
- 20 salaatinlehteä
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 2 tomaattia
- ruohosipulia hienonnettuna
- 12 uutta perunaa
- 1/2 dl kermaviiliä
- 1/2 créme fraiche (ranskankermaa)
Valmistusohje
1. Pese perunat hyvin ja keitä ne suolatussa vedessä nipinnapin kypsiksi. Leikkaa sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuutioi tomaatit ja leikkaa munat lohkoiksi. Kuutioi lämpimät perunat.
2 Laita salaatinlehdet neljälle lautaselle. Jaa niiden päälle silliviipaleet, tomaatit, munalohkot ja perunakuutiot. Perunat saavat mielellään olla haaleita tarjolle tuotaessa.
3. Sekoita kermaviili ja ranskankerma keskenään, lusikoi se salaatin päälle ja ripottele kaiken ylle ruohosipulia. Tillikin sopii, kuten myös kirkas snapsi ja kylmä olut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa