Värikäs perunasalaatti
Erilainen perunasalaatti, jota värittävät retiisit ja paprikat on oiva kesäbuffettien tarjoilu, mutta kyllä tämä maistuu arkiruokanakin, jolloin lisäksi ei tarvitse juuri muuta kuin muutama kinkkuviipale.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 1 kg perunoita (mielellään uusia)
- 1 nippu retiisejä
- 2 keltaista paprikaa
- 1 dl persiljasilppua
- 1 dl ruohosipulisilppua
Kastike
- 2 vihannesliemikuutiota
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 tl chilipippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Pese ja kuori perunat; uusille perunoille riittää perusteellinen pesu. Keitä ne kypsiksi, mutta ei liian pehmeiksi.
2. Kastike: Liuota liemikuutiot desiin kiehuvaa vettä. Sekoita liemeen öljy, viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi, chilipippuri ja suola. Maun pitää olla erittäin vahva.
3. Lohko kuumat perunat suoraan salaattikulhoon ja kaada niiden päälle kastike välittömästi. Viipaloi retiisit ja leikkaa paprikat melko pieniksi paloiksi. Silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset perunoiden joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa