Värikäs perunasalaatti

Erilainen perunasalaatti, jota värittävät retiisit ja paprikat on oiva kesäbuffettien tarjoilu, mutta kyllä tämä maistuu arkiruokanakin, jolloin lisäksi ei tarvitse juuri muuta kuin muutama kinkkuviipale.

4 hengelle

  • 1 kg perunoita (mielellään uusia)
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 dl ruohosipulisilppua

Kastike

  • 2 vihannesliemikuutiota
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl chilipippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Pese ja kuori perunat; uusille perunoille riittää perusteellinen pesu. Keitä ne kypsiksi, mutta ei liian pehmeiksi.

2. Kastike: Liuota liemikuutiot desiin kiehuvaa vettä. Sekoita liemeen öljy, viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi, chilipippuri ja suola. Maun pitää olla erittäin vahva.

3. Lohko kuumat perunat suoraan salaattikulhoon ja kaada niiden päälle kastike välittömästi. Viipaloi retiisit ja leikkaa paprikat melko pieniksi paloiksi. Silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset perunoiden joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.