Värikäs perunasalaatti
Erilainen perunasalaatti, jota värittävät retiisit ja paprikat on oiva kesäbuffettien tarjoilu, mutta kyllä tämä maistuu arkiruokanakin, jolloin lisäksi ei tarvitse juuri muuta kuin muutama kinkkuviipale.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 1 kg perunoita (mielellään uusia)
- 1 nippu retiisejä
- 2 keltaista paprikaa
- 1 dl persiljasilppua
- 1 dl ruohosipulisilppua
Kastike
- 2 vihannesliemikuutiota
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 tl chilipippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Pese ja kuori perunat; uusille perunoille riittää perusteellinen pesu. Keitä ne kypsiksi, mutta ei liian pehmeiksi.
2. Kastike: Liuota liemikuutiot desiin kiehuvaa vettä. Sekoita liemeen öljy, viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi, chilipippuri ja suola. Maun pitää olla erittäin vahva.
3. Lohko kuumat perunat suoraan salaattikulhoon ja kaada niiden päälle kastike välittömästi. Viipaloi retiisit ja leikkaa paprikat melko pieniksi paloiksi. Silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset perunoiden joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Voileipäkakkusushit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät