Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera
Tämä pehmeä kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanafrikadelleista. Tarjoile mielellään maukkaan hapanleivän kanssa.
Ainekset
- Neljälle
Keitto
- 500 g kukkakaalinkimppuja
- 1 l kanalientä
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa ja cayennepippuria
- tuoretta basilikaa
Frikadellit
- 500 g kanajauheliha
- ½ keltasipuli
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 pieni kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Keitä kukkakaalit oikein pehmeiksi liemessä ja kermassa. Soseuta tasaiseksi keitoksi, mielellään sauvasekoittimella.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kanajauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla. Keitä frikadelleja keitossa 3-4 minuuttia tai kunnes ne nousevat keiton pinnalle.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ennen tarjoilua ja suolaa tarvittaessa, riippuen liemen suolaisuudesta. Mausta myös cayennepippurilla. Ripottele päälle tuoreita basilikanlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku