Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera

Tämä pehmeä kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanafrikadelleista. Tarjoile mielellään maukkaan hapanleivän kanssa.

Ainekset

  • Neljälle

Keitto

  • 500 g kukkakaalinkimppuja
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa ja cayennepippuria
  • tuoretta basilikaa

Frikadellit

  • 500 g kanajauheliha
  • ½ keltasipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pieni kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä kukkakaalit oikein pehmeiksi liemessä ja kermassa. Soseuta tasaiseksi keitoksi, mielellään sauvasekoittimella.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kanajauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla. Keitä frikadelleja keitossa 3-4 minuuttia tai kunnes ne nousevat keiton pinnalle.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ennen tarjoilua ja suolaa tarvittaessa, riippuen liemen suolaisuudesta. Mausta myös cayennepippurilla. Ripottele päälle tuoreita basilikanlehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.