Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pehmeä kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanafrikadelleista. Tarjoile mielellään maukkaan hapanleivän kanssa.

Ainekset

  • Neljälle

Keitto

  • 500 g kukkakaalinkimppuja
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa ja cayennepippuria
  • tuoretta basilikaa

Frikadellit

  • 500 g kanajauheliha
  • ½ keltasipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pieni kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä kukkakaalit oikein pehmeiksi liemessä ja kermassa. Soseuta tasaiseksi keitoksi, mielellään sauvasekoittimella.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kanajauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla. Keitä frikadelleja keitossa 3-4 minuuttia tai kunnes ne nousevat keiton pinnalle.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ennen tarjoilua ja suolaa tarvittaessa, riippuen liemen suolaisuudesta. Mausta myös cayennepippurilla. Ripottele päälle tuoreita basilikanlehtiä.

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto