Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-juureskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalakeitto käy alkuruoaksi tai pienemmälle joukolle pääruoaksi. Valkosipulileivät ovat oiva seuralainen. Valitse keittoon kiinteälihaista kalaa, etteivät kiehu rikki.

Kuudelle

  • 2 porkkanaa siivuina
  • 1 pala juuriselleriä tikkuina
  • 1 fenkoli siivuina
  • 2 persiljanoksaa
  • pieniä sipuleita lohkoina
  • 2 valkosipulinkynttä silppuna
  • 2 l vettä
  • 4 kalaliemikuutiota
  • 0,5 g sahramia
  • 1 kg kalafileitä
  • vehnäjauhoa
  • 300 g katkarapuja kuorineen
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuullota juureksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sahrami. Kaada päälle vesi ja murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä.

2. Paloittele kalafileet melko reiluiksi paloiksi, kääntele ne jauhoissa ja lisää keittoon. Kuumenna. Laita keittoon katkaravut joko kuorittuina tai kuorineen sekä simpukat. Kuumenna ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Tarjoile kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto