Kala-juureskeitto
Kalakeitto käy alkuruoaksi tai pienemmälle joukolle pääruoaksi. Valkosipulileivät ovat oiva seuralainen. Valitse keittoon kiinteälihaista kalaa, etteivät kiehu rikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 2 porkkanaa siivuina
- 1 pala juuriselleriä tikkuina
- 1 fenkoli siivuina
- 2 persiljanoksaa
- pieniä sipuleita lohkoina
- 2 valkosipulinkynttä silppuna
- 2 l vettä
- 4 kalaliemikuutiota
- 0,5 g sahramia
- 1 kg kalafileitä
- vehnäjauhoa
- 300 g katkarapuja kuorineen
- 1 prk simpukoita vedessä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuullota juureksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sahrami. Kaada päälle vesi ja murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä.
2. Paloittele kalafileet melko reiluiksi paloiksi, kääntele ne jauhoissa ja lisää keittoon. Kuumenna. Laita keittoon katkaravut joko kuorittuina tai kuorineen sekä simpukat. Kuumenna ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka