Julkaistu
Maistuisiko nachopelti tonnikalalla? Tonnikala-nachopelti on helppo viikonloppuherkku. Tämän valmistus onnistuu lapseltakin. Määrää voit pienentää tai suurentaa ruokailijamäärän mukaan.
Ainekset
- n. 400 g nachoja
- 2 prk tonnikalapaloja, valutettuna
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1-2 rkl tacomaustetta
- 340/285 g valutettuja maissinjyviä
- 1 prk valmista salsakastiketta
Pinnalle
- 200-300 g cheddar-sulatejuustoa
- 1 dl jalapenoviipaleita tai maun mukaan
Lisäksi
- ranskankermaa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Tonnikala-nachopelti valmistuu näin:
- Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valuta tonnikalapalat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset pannulle. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää valutettu tonnikala ja tacomauste. Kääntele hetki. Lisää valutetut maissinjyvät ja salsakastike. Kuumenna. Tarkista maku.
- Kaada seos nachojen päälle ja lusikoi pinnalle cheddar-sulatejuustoa. Ripottele pinnalle jalapenoviipaleita.
- Kuumenna 200-225 -asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Tarjoa seuraksi ranskankermaa ja hienonnettua tuoretta korianteria
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku