Tore Wretmanin akvaviittisilli

Ruotsin aikoinaan kuuluisin tähtikokki kehitti tämän reseptin ollessaan edustamassa ulkomailla. Hänen piti esitellä voileipäpöydän herkkuja, mutta aineksia puuttui. Tämä herkku syntyi improvisoimalla.

4 hengelle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • 1 tl kuminaa
  • 1/2 tl anista
  • 1/2 tl fenkolia
  • 1 omena
  • 30 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1/2 dl etikkaa (12 %)
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2-3 rkl akvaviittia
  • (punajuurilientä)

Valmistusohje

1. Sekoita etikka, sokeri ja vesi liemeksi ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Lientä ei tarvitse keittää.

2. Kuori ja suikaloi omena sekä juurekset ja sekoita mausteiden kera. Lusikoi ainekset sillifileille ja kaada lopuksi etikkaliemi päälle. Pidä kylmässä maustumassa vähintään yön yli, mieluummin pidempäänkin.

3. Ennen tarjoilua ota sillifileet liemestä ja leikkaa ne tasakokoisiksi palasiksi. Asettele palat tarjoiluvadille ja ryhmittele niiden ympärille omena- ja vihannessuikaleet. Viimeiseksi tiputellaan akvaviitti. Jos haluat etikkaliemestä vähän kauniimman väristä, voit värjätä sen tilkalla punajuurilientä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!