Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tore Wretmanin akvaviittisilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruotsin aikoinaan kuuluisin tähtikokki kehitti tämän reseptin ollessaan edustamassa ulkomailla. Hänen piti esitellä voileipäpöydän herkkuja, mutta aineksia puuttui. Tämä herkku syntyi improvisoimalla.

4 hengelle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • 1 tl kuminaa
  • 1/2 tl anista
  • 1/2 tl fenkolia
  • 1 omena
  • 30 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1/2 dl etikkaa (12 %)
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2-3 rkl akvaviittia
  • (punajuurilientä)

Valmistusohje

1. Sekoita etikka, sokeri ja vesi liemeksi ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Lientä ei tarvitse keittää.

2. Kuori ja suikaloi omena sekä juurekset ja sekoita mausteiden kera. Lusikoi ainekset sillifileille ja kaada lopuksi etikkaliemi päälle. Pidä kylmässä maustumassa vähintään yön yli, mieluummin pidempäänkin.

3. Ennen tarjoilua ota sillifileet liemestä ja leikkaa ne tasakokoisiksi palasiksi. Asettele palat tarjoiluvadille ja ryhmittele niiden ympärille omena- ja vihannessuikaleet. Viimeiseksi tiputellaan akvaviitti. Jos haluat etikkaliemestä vähän kauniimman väristä, voit värjätä sen tilkalla punajuurilientä.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä