Nopeat kellarisämpylät

Nämä sämpylät valmistuvat todella nopeasti ja ne tuntuvat vastaleivotuilta pitkään. Voit helpottaa työtä leikkaamalla taikinan vain sopivankokoisiksi paloiks. Tällöin sämpylöitä ei tarvitse pyöritellä tasaisiksi.

12-16 sämpylään

  • 3 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl öljyä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 7 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Taikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, öljy ja kaurahiutaleet. Työstä mukaan jauhot. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes taikina on tasainen.

2. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi. Kumoa jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman kerran voimakkaasti. Painele litteäksi, rullaa pitkoksi ja paloittele 12-16 osaan. Laita palat pellille, anna kohota liinan alla n. 20-30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kun taikina kohoaa nopeasti kun painat sämpylää sormella, on aika laittaa ne uuniin. Laita sämpylät uuniin, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla niin sämpylät pysyvät pehmeinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!