Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät
Julkaistu
Herkullisilla täytteillä tarjoillut leivät ovat mainioita arjessa ja juhlassa. Nämä leivät valmistuvatkin vain muutamissa minuuteissa. Rapujen sijaan voit käyttää myös kypsää kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 6 leipää
Ainekset
- 6 viipaletta kauraleipää tai muuta valitsemaasi leipää
- 200 g majoneesia
- 100 g creme fraichea
- ½-1 limen raastettu kuori
- 100 g valutettuja ravunpyrstöjä
- muutama varsi tilliä tai muuta yrttiä
- chilihiutaleita maun mukaan
Lisäksi
- 1 avokado
- 50 g valutettuja ravunpyrstöjä
- 50 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
- 1 lime viipaleina
- chilihiutaleita
Valmistusohje
- Laita kauraleivät työlaudalle vieretysten.
- Laita kulhoon majoneesi, creme fraiche, hyvin pestyn limen raastettu kuori ja valutetut ravupyrstöt.
- Hienonna joukkoon tilli ja lisää chilihiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Jaa seos leipäviipaleille.
- Halkaise avokado ja poista siemen.
- Hienonna avokadoa hieman ja jaa hedelmäliha leipäviipaleiden päälle.
- Laita päälle myös valutettuja ravunpyrsöjä, murennettua feta- tai salaattijuustoa ja koristele limeviipaleella ja chilihiutaleilla.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"