- Laita kauraleivät työlaudalle vieretysten.
- Laita kulhoon majoneesi, creme fraiche, hyvin pestyn limen raastettu kuori ja valutetut ravupyrstöt.
- Hienonna joukkoon tilli ja lisää chilihiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Jaa seos leipäviipaleille.
- Halkaise avokado ja poista siemen.
- Hienonna avokadoa hieman ja jaa hedelmäliha leipäviipaleiden päälle.
- Laita päälle myös valutettuja ravunpyrsöjä, murennettua feta- tai salaattijuustoa ja koristele limeviipaleella ja chilihiutaleilla.
- Tarjoa!
Makuja
Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät
Nämä herkkuleivät valmistuvat nopeasti! Voit käyttää rapujen sijaan myös kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.MTV
Julkaistu 31.03.2023 07:40
Herkullisilla täytteillä tarjoillut leivät ovat mainioita arjessa ja juhlassa. Nämä leivät valmistuvatkin vain muutamissa minuuteissa. Rapujen sijaan voit käyttää myös kypsää kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.
- Kokonaisvalmistusaika: 10 min
- Aktiivinen aika: 10 min
- Annosmäärä: 6 leipää
Ainekset
- 6 viipaletta kauraleipää tai muuta valitsemaasi leipää
- 200 g majoneesia
- 100 g creme fraichea
- ½-1 limen raastettu kuori
- 100 g valutettuja ravunpyrstöjä
- muutama varsi tilliä tai muuta yrttiä
- chilihiutaleita maun mukaan
Lisäksi
- 1 avokado
- 50 g valutettuja ravunpyrstöjä
- 50 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
- 1 lime viipaleina
- chilihiutaleita