Norjalainen silliherkku

Kauniin punainen marinadi antaa tälle suositulle silliruoalle tunnusomaisen, miellyttävän ja makean maun.

4 annosta

  • 4 liotettua suolasillifileetä
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 2 rkl pikkelssiä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 10 neilikkaa
  • 15 rouhittua maustepippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä

Koristeluun

  • 1 punasipuli
  • tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna pikkelssi ja sipuli. Sekoita ketsuppi, sokeri, etikka, pikkelssi ja sipuli. Lisää neilikat ja rouhitut pippurit. Sekoita joukkoon ruokaöljy. Lisää valutetut sillifileet ja anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi.

2. Hienonna punasipuli. Leikkaa fileet 1 cm paloiksi ja kaada päälle marinadi. Koristele punasipulilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat