Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut savusilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirkas marinadi antaa savusilakkafileille herkullisen maun. Tarjoa kylmänä nouto- tai joulupöydässä.

4 annosta

  • 700 g savusilakoita
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ dl ruokaöljyä
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 3 retiisiä suikaleina

Valmistusohje

1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja pane tarjoiluvadille.

2. Sekoita viinietikkaa, suola, sinappi, sitruunamehu, öljy ja pippuri kastikkeeksi. Kaada fileiden päälle.

3. Ripottele pinnalle riveiksi sipulia, ruohosipulia ja tilliä. Koristele retiisisuikaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Savusilakka