Marinoidut savusilakat
Julkaistu
Kirkas marinadi antaa savusilakkafileille herkullisen maun. Tarjoa kylmänä nouto- tai joulupöydässä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 700 g savusilakoita
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 2 tl sitruunamehua
- ½ dl ruokaöljyä
- ripaus vastajauhettua valkopippuria
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 3 retiisiä suikaleina
Valmistusohje
1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja pane tarjoiluvadille.
2. Sekoita viinietikkaa, suola, sinappi, sitruunamehu, öljy ja pippuri kastikkeeksi. Kaada fileiden päälle.
3. Ripottele pinnalle riveiksi sipulia, ruohosipulia ja tilliä. Koristele retiisisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti