Kasviswokkia ja munanuudeleita
Tämän nopeasti valmistuvan ja täyttävän wokkiruoan raikastavat limetti ja sitruunaruoho.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 annosta munanuudeleita
- 2 paprikaa
- ½ kesäkurpitsa
- 3 porkkanaa
- 2 punasipulia
- ½ purjo
- sokeriherneitä
Kastike
- ½ punainen chilipalko
- 1 sitruunaruohon varsi
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ limetti
- 1 rkl vettä
- 2 dl kasvislientä
- ½ dl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
1. Kastike: Poista chilipaloista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi ja hienonna sitruunaruohon varsi. Sekoita kasvisliemi, makea chilikastike, soijakastike ja vesi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta chilillä ja sitruunaruoholla. Purista joukkoon limettimehu.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi paprikat, punasipulit ja purjon puolikas. Leikkaa kesäkurpitsan puolikas ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Wokkaa kasvikset aloittamalla niistä, jotka kypsyvät hitaimmin. Lisää munanuudelit kasvisten joukkoon ja sekoita huolellisesti.
3. Kaada kastike wokin päälle ja kuumenna. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku