Ohukaiset

Ohukaiset eli letut ovat perinteistä kotiruokaa. Niitä voi tarjota alkupalana, pääruokana tai välipalana. Tai jälkiruokana esimerkiksi torstain perinteisen hernekeiton kanssa. Ja letuthan ovat aina olleet lasten suosikkeja.

4 annosta

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2+1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria

Tarjoiluun

  • hilloa ja sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa jauhot, kananmunat ja puolet maidosta ohueksi, tasaiseksi taikinaksi. Lettutaikinan tekoon voi mainiosti käyttää sähkövatkainta. Lisää loput maidosta, 2 rkl voisulaa sekä suolaa ja sokeria. Anna taikinan turvota 20 minuuttia.

2. Paista ohukaiset kuumalla paistinpannulla. Voita tarvitaan vain ensimmäisen letun paistoon, seuraavat irtoavat pannulta itsestään. Kun pinta on muuttunut himmeäksi ja taikina on hyytynyt, on aika kääntää ohukainen. Pinnan tulee olla kauniin kullanruskea. Käytä niukalti taikinaa jokaiseen ohukaiseen, jotta niistä tulee ohuita ja ne saavat rapean pitsireunan.

3. Nosta valmiit ohukaiset lämpimälle tarjoiluvadille, jota voi pitää kuumana vedellä täytetyn kattilan päällä. Tarjoile hillon tai sokerin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!