Ohukaiset
Ohukaiset eli letut ovat perinteistä kotiruokaa. Niitä voi tarjota alkupalana, pääruokana tai välipalana. Tai jälkiruokana esimerkiksi torstain perinteisen hernekeiton kanssa. Ja letuthan ovat aina olleet lasten suosikkeja.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 2+1 rkl voita
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
Tarjoiluun
- hilloa ja sokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa jauhot, kananmunat ja puolet maidosta ohueksi, tasaiseksi taikinaksi. Lettutaikinan tekoon voi mainiosti käyttää sähkövatkainta. Lisää loput maidosta, 2 rkl voisulaa sekä suolaa ja sokeria. Anna taikinan turvota 20 minuuttia.
2. Paista ohukaiset kuumalla paistinpannulla. Voita tarvitaan vain ensimmäisen letun paistoon, seuraavat irtoavat pannulta itsestään. Kun pinta on muuttunut himmeäksi ja taikina on hyytynyt, on aika kääntää ohukainen. Pinnan tulee olla kauniin kullanruskea. Käytä niukalti taikinaa jokaiseen ohukaiseen, jotta niistä tulee ohuita ja ne saavat rapean pitsireunan.
3. Nosta valmiit ohukaiset lämpimälle tarjoiluvadille, jota voi pitää kuumana vedellä täytetyn kattilan päällä. Tarjoile hillon tai sokerin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku