Keitettyjä sipuleita voin kera
Olut ja sipuli sopivat hyvin yhteen, sillä ne vahvistavat toistensa makeutta. Sitruuna antaa happamuutta ja voin rasva kohottaa maut taivaisiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu kesäsipulia
- 1 pullo tummaa olutta, 33 cl
- ½ kasvisliemikuutio
- vettä
Tarjoiluun
- 30 g huoneenlämpöistä voita
- 1 sitruuna
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Puhdista sipulit. Kaada olut kattilaan ja lisää sipulit, murusta mukaan liemikuutio. Kaada tarvittaessa mukaan vettä, niin että sipulit peittyvät.
2. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes sipulit ovat kokonaan pehmeitä.
3. Pese ja lohko sitruuna. Sekoita voi pehmeäksi. Tarjoile vastakeitetyt sipulit voin, sitruunalohkojen ja suolan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka