Oluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaa
Tanskan huippukokki Claus Mayer maustaa sinisimpukat oluella ja siiderillä! Simpukoiden lisukkeeksi Claus suosittelee tuoretta leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2 kg Limfjord-vuonon sinisimpukoita
- 3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)
- ½ nippua timjamia
- 1 dl siideriä
- 3 dl olutta
- 1 dl kuohukermaa
- ½ nippua persiljaa
- voita
Valmistusohje
Puhdista simpukat ja tarkista, että joukossa ei ole kuolleita simpukoita. Jos simpukan kuori on auki, kopauta simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka on elävä, se sulkee kuorensa. Jos kuori ei sulkeudu, simpukka on kuollut eikä sitä saa syödä. Heitä kuolleet simpukat pois.
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja puhdista purjosipuli. Viipaloi vihannekset ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne kattilaan voin kanssa. Paista niitä alhaisella lämmöllä timjamin kanssa. Älä paista liian kauaa, jotta vihannekset eivät menetä väriään.
Lisää simpukat ja sekoita huolellisesti. Lisää olut ja siideri, peitä kattila kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä 4–5 minuuttia kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet höyryttämisen aikana.
Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kerman kanssa noin 5 minuuttia. Anna simpukoiden olla kattilassa kannen alla. Hienonna persilja karkeaksi, lisää persilja simpukoiden keitinliemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lorauttaa mukaan myös hieman olutta.
Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoa tuoreen kokojyväleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku