Oluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaa

Tanskan huippukokki Claus Mayer maustaa sinisimpukat oluella ja siiderillä! Simpukoiden lisukkeeksi Claus suosittelee tuoretta leipää.

Ainekset

  • 2 kg Limfjord-vuonon sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)
  • ½ nippua timjamia
  • 1 dl siideriä
  • 3 dl olutta
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ nippua persiljaa
  • voita

Valmistusohje

Puhdista simpukat ja tarkista, että joukossa ei ole kuolleita simpukoita. Jos simpukan kuori on auki, kopauta simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka on elävä, se sulkee kuorensa. Jos kuori ei sulkeudu, simpukka on kuollut eikä sitä saa syödä. Heitä kuolleet simpukat pois.

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja puhdista purjosipuli. Viipaloi vihannekset ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne kattilaan voin kanssa. Paista niitä alhaisella lämmöllä timjamin kanssa. Älä paista liian kauaa, jotta vihannekset eivät menetä väriään.

Lisää simpukat ja sekoita huolellisesti. Lisää olut ja siideri, peitä kattila kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä 4–5 minuuttia kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet höyryttämisen aikana.

Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kerman kanssa noin 5 minuuttia. Anna simpukoiden olla kattilassa kannen alla. Hienonna persilja karkeaksi, lisää persilja simpukoiden keitinliemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lorauttaa mukaan myös hieman olutta.

Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoa tuoreen kokojyväleivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.