Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On monta tapaa valmistaa tätä soppaklassikkoa. Osa haluaa sen sileänä ja soseutettuna, ”New England style”. Me suosimme villimpää New York -versiota kokonaisilla paloilla.

Neljälle

  • 1 keltasipuli
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 iso porkkana
  • 2-3 isoa perunaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 prk simpukoita liemessään, tai 20 tuoretta
  • 1 prk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
  • voita
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna kaikki vihannekset paitsi tomaatit. Sulata nokare voita kattilassa ja lisää kaikki vihannekset. Paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada päälle liemi, kerma ja lisää mausteet, anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

2. Jos käytät tuoreita simpukoita, pese ne tässä välissä huolellisesti, heitä pois avonaiset jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta. Laita simpukat kattilaan tilkkaan vettä tai valkoviiniä ja keitä 3-4 minuuttia kannen alla tai kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

3. Siivilöi simpukkaliemi ja kaada se keittoon. Poimi suurin osa simpukoista kuorestaan ja lisää keittoon, mutta säästä muutama kokonainen koristeluun. Hienonna tomaatit ja lisää pataan, kuumenna keitto ja tarkista mausteet, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

4. Ripottele päälle hieman karkeasti hienonnettua persiljaa tai lehtisellerin lehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto