Omena-aprikoosisose
Omena-aprikoosisosetta voi lisätä jäätelöön tai keksien päälle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 4 dl vettä
- 200 g kuivattuja aprikooseja
- 1 kg omenoita
- 4 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl omenaviinietikkaa
- 100 g mantelirouhetta
Valmistusohje
Pese aprikoosit kuumalla vedellä. Liota kovat aprikoosit vedessä kunnes ne pehmenevät. Paloittele kuoritut omenat ja aprikoosit.
Paahda mantelirouhe kuumalla paistinpannulla. Mittaa kattilaan vesi ja keitä omena- ja aprikoosipalat melkein pehmeiksi. Lisää sokeri, suola ja viinietikka. Jatka vielä keittämistä noin puoli tuntia.
Soseuta ainekset ja lisää valmiin soseen joukkoon paahdettu mantelirouhe. Tarjoa paahtoleivän ja keksien päällä tai käytä leivonnaisten täytteenä. Sose säilyy parhaiten pakastettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi