Omenasta on moneksi: Heljän omenaruusut

Eps.5.Omenasta on moneksi.HELJÄ
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Heljän "Ei omena kauas puusta putoa".

Ainekset 10kpl

    Taikina

    • 3dl vehnäjauhoja
    • 1dl sokeria
    • 150g voita
    • 1rkl kylmää vettä

    Täyte

    • noin 1l vettä
    • ¾ dl sokeria
    • 2 tl kanelia
    • 5 isoa punaista omenaa
    • 1dl vaniljakreemijauhetta
    • 2,5-3dl vettä

    Valmistusohje

    1.    Valmista vaniljakreemi. Vatkaa noin 4-5min vaniljakreemijauhetta ja vettä, jotta siitä tulee tasaista ja paksua. Laita seos jääkaappiin paksuuntumaan.

    2.    Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kiinteäksi.

    3.    Jaa taikina muffinipellin koloihin ja painele tasaiseksi. Nosta pohjat (vuoka) jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    4.    Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja kaneli.

    5.    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

    6.    Pese omenat, mutta älä kuori. Poista siemenkodat omenaleikkurilla ja leikkaa sitten omenat ohuiksi 1-2mm:n viipaleiksi.

    7.    Keitä viipaleita pienissä erissä sokeriliemessä noin pari minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja valuta niitä hetki. Anna jäähtyä.

    8.    Ota leivospohjat jääkaapista. Laita vaniljakreemi leivospohjille. Kreemi auttaa siinä, että omenasiivut pysyvät kauniisti kasassa leivoksessa.

    9.    Muotoile omenaviipaleista ruusuja kreemin päälle. Tee ensimmäisestä viipaleesta tiukka tötterö ja jatka viipaleiden kiertämistä, kunnes muodostuu ruusu.

    10. Paista leivokset 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    11.  Anna hetki jäähtyä ja siirrä leivokset tarjoilulautaselle.

    Parhaat ruokaohjelmat