Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera
Carbonaralle saa mainion kastikkeen keltuaisesta. Parmesaani ja mustapippuri kruunaavat makunautinnon.
4 annosta
- 4 annosta pastaa
- 100 g vihreitä papuja
- 350 g savustettua siansivua tai pekonia
- 1-2 punasipulia
- voita paistamiseen
- mustapippuria
- 4 munankeltuaista
Tarjoiluun
- parmesaaniraastetta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa siansivu suikaleiksi ja sipuli ohuiksi lohkoiksi. Paista siansivu rapeaksi kuumalla pannulla pienessä määrässä voita ja lisää sipuli pari minuuttia ennen paistamisen lopettamista. Mausta pippurilla.
2. Leikkaa pavut viistottain, keitä ja huuhdo lopuksi kylmällä vedellä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut, kun keittoaikaa on jäljellä minuutti.
3. Annostele pasta välittömästi lautasille. Ripottele joukkoon paistettu siansivu ja sijoita jokaiselle lautaselle raaka keltuainen. Tarjoile parmesaanin ja rouhitun mustapippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku