Vasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin kera
Tässä herkullisessa keiton ja padan välimuodossa Välimeri kohtaa Pohjoismaat. Keitettyä vasikkaa sitruunakastikkeessa kutsutaan Kreikassa avgolemonoksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g syöttövasikanrintaa tai lapaa
- vettä
- 1 ½ tl suolaa per litra vettä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- muutama kokonainen valkopippuri
- persiljanvarsia
- 50 g lehtipinaattia
- 2 lehtisellerin vartta
Sitruunakastike
- 5 dl vasikanlientä
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Laita liha ahtaaseen kattilaan. Kuori sipuli ja porkkana, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kaada kattilaan kiehuvaa vettä ja lisää suola, vihannekset ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori tarvittaessa välillä pois vaahtoa ja keitä kunnes liha tuntuu murealta, n. 1 ½ tuntia. Nosta liha kattilasta ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi.
2. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Puhdista pinaatti ja poista karkeat varret. Hienonna selleri. Laita lihat, pinaatti ja selleri pataan. Laita pata puiselle leikkuulaudalle, sitä ei pidä laittaa takaisin liedelle.
3. Vatkaa munat kulhossa yhdessä sitruunamehun kera. Lisää liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kaada kastike lihan ja vihannesten päälle pataan, sekoita ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa