Coq au vin keitetyllä riisillä
Coq au vin, kukkoa viinissä on rakastettu suosikkiruoka, joka sopii erityisesti silloin, kun pöydän ympärillä on useita syöjiä. Pata vain paranee, jos se keitetään etukäteen ja lämmitetään tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,3 kg broilerin paloja
- 1 dl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 200 g savusiansivua
- 15 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 tl timjamia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 5 dl punaviiniä
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Lisäksi
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Sekoita jauho, suola ja pippuri lautasella. Maista jauhoseosta, sen pitää olla voimakkaasti maustettua. Kääntele lihapalat jauhoissa.
2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös kuutioitu, savustettu siansivu, sipulit ja kokonaiset sienet ja siirrä kaikki pataan. Lisää timjami ja laakerinlehdet ja kaada päälle viini.
3. Keitä hiljalleen kannen alla noin 35-40 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Sirottele pinnalle persiljasilppu. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka