Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Coq au vin keitetyllä riisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Coq au vin, kukkoa viinissä on rakastettu suosikkiruoka, joka sopii erityisesti silloin, kun pöydän ympärillä on useita syöjiä. Pata vain paranee, jos se keitetään etukäteen ja lämmitetään tarjoiltavaksi.

Neljälle

  • 1,3 kg broilerin paloja
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g savusiansivua
  • 15 pikkusipulia
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 tl timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 5 dl punaviiniä
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sekoita jauho, suola ja pippuri lautasella. Maista jauhoseosta, sen pitää olla voimakkaasti maustettua. Kääntele lihapalat jauhoissa.

2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös kuutioitu, savustettu siansivu, sipulit ja kokonaiset sienet ja siirrä kaikki pataan. Lisää timjami ja laakerinlehdet ja kaada päälle viini.

3. Keitä hiljalleen kannen alla noin 35-40 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Sirottele pinnalle persiljasilppu. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Coq au vin