Coq au vin keitetyllä riisillä

Coq au vin, kukkoa viinissä on rakastettu suosikkiruoka, joka sopii erityisesti silloin, kun pöydän ympärillä on useita syöjiä. Pata vain paranee, jos se keitetään etukäteen ja lämmitetään tarjoiltavaksi.

Neljälle

  • 1,3 kg broilerin paloja
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g savusiansivua
  • 15 pikkusipulia
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 tl timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 5 dl punaviiniä
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sekoita jauho, suola ja pippuri lautasella. Maista jauhoseosta, sen pitää olla voimakkaasti maustettua. Kääntele lihapalat jauhoissa.

2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös kuutioitu, savustettu siansivu, sipulit ja kokonaiset sienet ja siirrä kaikki pataan. Lisää timjami ja laakerinlehdet ja kaada päälle viini.

3. Keitä hiljalleen kannen alla noin 35-40 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Sirottele pinnalle persiljasilppu. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!