Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Osterikeittoa, persiljaa ja pinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

6 annosta

  • 12 Limfjord-vuonon osteria
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl crème fraîchea, 28 % rasvaa
  • ½ nippua leveälehtistä persiljaa
  • 1 suuri kourallinen tuoretta pinaattia
  • suolaa ja pippuria
  • viinietikkaa
  • 6 viipaletta leipää
  • 1 salottisipuli
  • rypsiöljyä ja omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Avaa osterit, poista kuoret ja aseta osterit suureen kulhoon. Muista tarkistaa ostereiden tuoksu ja niiden tuoreus. Poista lisäksi kaikki ylimääräiset kuoren palaset, ennen kuin asetat osterit kulhoon.

Kuumenna kanaliemi kattilassa. Kaada liemi yleiskoneeseen ja lisää 4 osteria ja niiden mehu, crème fraîche, persilja ja pinaatti. Sekoita koostumukseltaan tasaiseksi vihreäksi keitoksi. Älä käytä kaikkea persiljaa tässä vaiheessa, sillä osa kannattaa jättää paahtoleipää varten. Siivilöi keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja viinietikalla ennen tarjoamista.

Paahda leivän viipaleet paistinpannulla. Hienonna salottisipuli ja persilja ja sekoita seokseen hieman rypsiöljyä, omenaviinietikkaa, suolaa ja pippuria.

Paloittele loput 8 osteria pieniksi paloiksi ja sekoita ne sipulisalaattiin. Asettele salaattia lämpimän paahtoleivän päälle. Lämmitä keitto mutta älä keitä sitä. Tarjoa keiton kanssa lämpimiä osteripaahtoleipiä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto