Hedelmäinen seesamikananpoika

Voit käyttää tähän ruokaan niitä marjoja ja hedelmiä, joita sesonki parhaillaan tarjoaa. Tämä on ihastuttava juhlaruoka, joka voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

Kuudelle

  • 6 broilerinfileetä
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl karkeaa suolaa

Couscous

  • 3 dl kanalientä
  • 3 rkl hunajaa
  • 50 g voita
  • 2 chiliä
  • salaatinlehtiä
  • 200 g fetajuustoa

Tarjoiluun

  • 6 löysäksikeitettyä munaa
  • 6 terttutomaattia
  • 2 pientä verkkomelonia
  • 3 avokadoa
  • sitruunamehua
  • 1 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita oliiviöljy, hunaja ja suola. Kuori valkosipulinkynnet ja purista öljyseokseen. Laita broilerifileet seokseen ja anna marinoitua 15 minuuttia. Ruskista ne miedolla lämmöllä, sirottele pinnalle seesaminsiemenet ja pane uuniin jälkipaistumaan 8 minuutiksi. Kokeile tikulla fileitä: kun lihaneste on kirkasta, ne ovat kypsiä. Leikkaa fileisiin vinoviiltoja ennen tarjoilua.

2. Keitä kanaliemi hunajan ja voin kanssa. Kaada liemi couscousin päälle ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Halkaise chilit, raaputa pois siemenet ja hienonna palot pieneksi. Kuutioi fetajuusto. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Nostele couscousia haarukalla kuohkeaksi ja sekoita chilisilppu, fetakuutiot ja salaattisilppu siihen.

3. Kuori melonit, poista siemenet ja leikkaa malto palasiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori munat ja puolita ne. Halkaise avokadot, poista siemenet ja leikkaa malto lohkoiksi. Purista päälle hieman sitruunamehua, ettei avokado tummu. Lusikoi couscous annoskulhoihin, jaa broilerifileet ja lisäkkeet päälle, kruunaa annokset mustikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat