Coq au vin leivän kera

Ranskalainen kotiruoka tunnetaan kautta maailman. Kaikkein herkullisin klassikkoateria syntyy nuoresta kukosta. Lisäksi perinteeseen kuuluu nauttia juomana samaa viiniä, jota käytetään itse ruokaan.

4 annosta

  • 1 nuori kukko tai iso broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • 4 viipaletta siankylkeä
  • 16 pikkusipulia
  • 24 pientä herkkusientä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 yrttikimppu
  • 3 dl punaviiniä
  • 4 dl kanalientä
  • 1-2 rkl voita
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele broileri 8 osaan - 4 rintapalaan ja 4 koipipalaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja sirottele päälle vehnäjauhoja. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet, puhdista herkkusienet ja leikkaa siankylki reiluiksi suikaleiksi.

2. Paista siankylki kohtuullisen kuumalla paistinpannulla voissa ja siirrä sitten pataan. Paista broilerinpalat padassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kaada päälle punaviini ja kanaliemi ja lisää yrttikimppu. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää herkkusienet ja sipulit ja hauduta kannen alla vielä 30 minuuttia miedolla lämmöllä.

3. Hienonna persilja. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät kolmioiksi. Paista leipäkolmiot pienessä määrässä voita keskilämmöllä. Nosta broileripalat tarjoilukulhoon. Soseuta herkkusienet ja sipulit sekä pieni tilkka keitinlientä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Suurusta kastike soseella, pyöräytä myllystä hieman suolaa ja pippuria ja kaada kastike lihojen päälle. Asettele leipäkolmiot koristeeksi ja ripottele pinnalle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!