Paahdettu broileri pähkinäsalaatti
Maukas broileri-pähkinäsalaatti sopii niin juhlaan kuin arkeen. Salaatti on myös runsasproteiininen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 300 g salaattia
- 1 tlk mangoa / 1 tuore mango
- 1 granaattiomena
- 1 kypsä avocado
- 4 maustamatonta broilerin filettä
- 2 rkl saksanpähkinöitä
- 2 rkl suolapähkinöitä
- 2 rkl pistaasipähkinöitä
- 2tl viispippuria
- öljyä
- suolaa
Valmistusohje
Aloita salaatin valmistus maustamalla ja kypsentämällä broilerin fileet. Mausta fileet suolalla ja anna maustua hetki. Murskaa sillä aikaa pähkinät ja viispippuriseos hienoksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla ja kaada seos lautaselle. Kaada kevyesti öljyä fileiden pintaan ja pyörittele ne pähkinämausteseoksessa. Kuumenna paistinpannu ja paista nopeasti väri fileisiin. Nosta ne uunivuokaan ja kypsennä mehukkaan kypsäksi uunissa 175 asteessa 20 minuutin ajan.
Pese ja revi salaatti kulhoon. Viipaloi kypsä mango, halkaise avocado, poista kuori sekä kivi ja leikkaa lohkoiksi salaatin päälle. Leikkaa myös granaattiomena puoliksi ja kaavi siemenet salaatin pinnalle.
Nosta kypsät fileet uunista ja viipaloi pähkinäiset fileesiivut pinnalle.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 485 kcal
Proteiinia 32g (26 E%, annos on runsasproteiininen)
Hiilihydraatteja 15g (12 E%)
Kuitua 7g
Rasvaa 33g (61 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (12% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,7g (annoksessa on suositusten mukainen määrä suolaa)
Tämän annoksen kanssa kannattaa nauttia täysjyväleipää, näin ateriaan saadaan lisää hiilihydraatteja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku