Taikinoitua poronfileetä
Valmista suussa sulavaa taikinoitua poronfilettä Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa annos esimerkiksi herkullisten kasvisten kanssa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 600 g poron ulkofileetä
- suolaa
- mustapippuria
- 100 g metsäsieniä esim. suppilovahveroita
- 1 iso salottisipuli
- 1 rkl voita
- 1 pkt (450 g) filotaikinaa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Leikkaa poron ulkofilee 4 osaan ja rouhi pintaan mausteet. Paista kuumalla pannulla nopeasti väri lihan pintaan ja nosta lautaselle jäähtymään.
Hienonna sienet sekä sipuli ja paista ne pehmeiksi paistinpannulla voinokareen kanssa. Mausta nekin suolalla ja pippurilla. Anna seoksen jäähtyä ja lusikoi se poron lihan pintaan.
Avaa sulanut filotaikinarulla leikkuulaudalle, leikkaa se neljään osaan ja voitele reunat munalla. Nosta kukin pala taikinan alareunaan ja kääri tiukasti rullalle, sulkien myös reunat. Sivele lopuksi taikinan pinta munalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 620 kcal
Proteiinia 38g (24 E%)
Hiilihydraatteja 27g (17 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 41g (59 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 22g
(54% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 2,2g
Jos poronfileen jättää taikinoimatta, laskee annoksen energiamäärä 370 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku