Sienikrustadit
Julkaistu
Valmista nämä herkulliset krustadit kantarellikautena. Jos käytät säilykesieniä, tarvitset niitä kaksi purkillista. Täytä vuoat juuri ennen tarjoilua, muuten ne pehmenevät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 8 krustadivuokaa
- 400 g tuoreita kantarellejä
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl voita
- 3 dl kuohukermaa
- 5 cl portviiniä
- hieman soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja paista ne voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut.
2. Puuteroi mukaan jauhot ja lisää kermaa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hiljalleen n. 30 minuuttia. Mausta soijalla ja portviinillä.
3. Täytä krustadit juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa