Sienikrustadit
Julkaistu
Valmista nämä herkulliset krustadit kantarellikautena. Jos käytät säilykesieniä, tarvitset niitä kaksi purkillista. Täytä vuoat juuri ennen tarjoilua, muuten ne pehmenevät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 8 krustadivuokaa
- 400 g tuoreita kantarellejä
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl voita
- 3 dl kuohukermaa
- 5 cl portviiniä
- hieman soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja paista ne voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut.
2. Puuteroi mukaan jauhot ja lisää kermaa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hiljalleen n. 30 minuuttia. Mausta soijalla ja portviinillä.
3. Täytä krustadit juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi