Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdetut vihannekset liemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahdetut vihannekset antavat aivan tavalliselle kasvisliemelle piristysruiskeen. Tämä on täydellinen aloitus päivälliselle, kun ulkona on kylmää.

Neljälle

  • 1 ½ l kasvislientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • hiutalesuolaa

Tarjoiluun

  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja paloittele ne tangoiksi. Laita ne voidellulle uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa, kunnes juurekset alkavat pehmetä.

2. Leikkaa kesäkurpitsa tangoiksi ja paahda mukana uunissa n. 5 minuuttia. Ripottele päälle hiutalesuolaa.

3. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree. Tarjoile lämpimiltä keittolautasilta, lisää vihannekset suoraan lautasille. Tarjoile raastetun parmesaanin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset