Juureskeitto savoijinkaalin kera
Ihanan vahva ja täyttävä keitto, joka sopii mainiosti arkipäivälliselle tai sunnuntaikävelyn jälkeen. Silloin siihen voi lisätä lanteiksi leikattua makkaraa tai pikkulihapullia kiehumaan. Tämän keiton voi tehdä hyvin etukäteen valmiiksi, ja se vain paranee seisoessaan muutaman päivän kylmässä ja uudelleen lämmitettynä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 porkkanaa
- 50 g lanttua
- 1 sipuli
- 2 perunaa
- 1 l vihanneslientä
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ savoijikaalin kerää
Valmistusohje
1. Kuori lanttu, perunat ja sipuli. Silppua sipuli ja kuutioi juurekset. Laita kaikki kattilaan ja kaada liemi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, mausta yrttisuolalla ja tomaattipyreellä, sulje kansi ja anna poreilla 10 minuuttia.
2. Leikkaa savoijinkaali neljäksi kapeaksi lohkoksi. Pane ne kiehumaan keittoon viimeisiksi 5 minuutiksi.
3. Nosta savoijinkaalilohkot neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle, kauho keittoa niiden ympärille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi