Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juureskeitto savoijinkaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan vahva ja täyttävä keitto, joka sopii mainiosti arkipäivälliselle tai sunnuntaikävelyn jälkeen. Silloin siihen voi lisätä lanteiksi leikattua makkaraa tai pikkulihapullia kiehumaan. Tämän keiton voi tehdä hyvin etukäteen valmiiksi, ja se vain paranee seisoessaan muutaman päivän kylmässä ja uudelleen lämmitettynä.

Neljälle

  • 4 porkkanaa
  • 50 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ savoijikaalin kerää

Valmistusohje

1. Kuori lanttu, perunat ja sipuli. Silppua sipuli ja kuutioi juurekset. Laita kaikki kattilaan ja kaada liemi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, mausta yrttisuolalla ja tomaattipyreellä, sulje kansi ja anna poreilla 10 minuuttia.

2. Leikkaa savoijinkaali neljäksi kapeaksi lohkoksi. Pane ne kiehumaan keittoon viimeisiksi 5 minuutiksi.

3. Nosta savoijinkaalilohkot neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle, kauho keittoa niiden ympärille ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto