Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahtopaisti sipulien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahtopaisti on parasta, kun se on punaista sisältä. Paistia voi tarjoilla lämpimänä ja kylmänä, kenties uunitomaattien ja perunagratiinin kanssa.

Kuudelle

  • 1,3 kg luutonta paahtopaistia
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 10-15 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta liha hyvin kauttaaltaan suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Laita liha uunivuokaan ja paina siihen paistomittari. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen.

2. Kuori pikkusipulit. Helpoimmin se käy, jos laita sipulit ensin pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja sitten huuhtelet ne kylmällä vedellä. Laita ne vuokaan lihan ympärille, kun se on ollut uunissa puoli tuntia.

3. Kun paistomittari näyttää 60-62 astetta, ota paisti uunista ja anna sen levätä folioon käärittynä 15 minuuttia ennen viipalointia. Ota sipulit uunista, kun ne ovat ruskistuneet kauniisti.

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti