Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pihvi lohkoperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaikka suosisikin vähärasvaista ruokavaliota, voi itselleen suoda myös kunnon pihvin. Pihvin rasvaisuus ei lisäänny paistamisen aikana. Tarjoa piparjuuriraasteen kera. Grillattu paprika on jo ekstraa, mutta ah niin hyvää!

4 annosta

  • 600 g naudanpaistia
  • 1 kg perunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa, pippuria
  • 3 cm piparjuurta
  • 250 g vihreitä papuja
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Paprika: Huuhtele paprika ja pane se leivinpaperilla päällystetylle pellille ja uuniin välittömästi grillivastuksen alle. Kuumenna grillivastus korkeimmalle lämpötilalle. Pyörittele paprikoita, kunnes niiden pintaan alkaa ilmestyä mustia rakkuloita. Kun paprikoiden pinta on täynnä rakkuloita, ota ne pois uunista ja pane paistopussiin. Kuori paprikat niiden jäähdyttyä ja suikaloi..

2. Lohkoperunat: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhdo perunat huolellisesti, älä kuitenkaan kuori. Leikkaa lohkoiksi. Aseta ne uunipellille kuoripuoli alaspäin. Paista niitä, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 25 minuutin ajan.

3. Paista naudanpaistia voissa kuumassa paistinpannussa, kunnes se saa riittävästi väriä, 2½ minuuttia puolta kohti riittänee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi