Pihvi lohkoperunoiden kera
Vaikka suosisikin vähärasvaista ruokavaliota, voi itselleen suoda myös kunnon pihvin. Pihvin rasvaisuus ei lisäänny paistamisen aikana. Tarjoa piparjuuriraasteen kera. Grillattu paprika on jo ekstraa, mutta ah niin hyvää!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g naudanpaistia
- 1 kg perunaa
- voita paistamiseen
- suolaa, pippuria
- 3 cm piparjuurta
- 250 g vihreitä papuja
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
1. Paprika: Huuhtele paprika ja pane se leivinpaperilla päällystetylle pellille ja uuniin välittömästi grillivastuksen alle. Kuumenna grillivastus korkeimmalle lämpötilalle. Pyörittele paprikoita, kunnes niiden pintaan alkaa ilmestyä mustia rakkuloita. Kun paprikoiden pinta on täynnä rakkuloita, ota ne pois uunista ja pane paistopussiin. Kuori paprikat niiden jäähdyttyä ja suikaloi..
2. Lohkoperunat: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhdo perunat huolellisesti, älä kuitenkaan kuori. Leikkaa lohkoiksi. Aseta ne uunipellille kuoripuoli alaspäin. Paista niitä, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 25 minuutin ajan.
3. Paista naudanpaistia voissa kuumassa paistinpannussa, kunnes se saa riittävästi väriä, 2½ minuuttia puolta kohti riittänee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku