Kokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen kera
Kokonainen lihapala kannattaa paistaa uunissa. On tärkeää, että liha saa levätä ennen kuin se viipaloidaan. Tällöin lihanesteet säilyvät paremmin ja lihaa on helpompi leikata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g entrecôtea
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- valkosipulijauhetta
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- 400 g vihreitä papuja
- lientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero lihaan suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Ruskista liha kauniisti joka puolelta voissa. Laita liha ritilälle uuninkestävän vuoan päälle. Laita vuokaan hieman vettä. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari, niin että sen kärki on lihan keskellä.
2. Laita vuoka ja ritilä aika alas uuniin ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 63-70 astetta.
3. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia alumiinifolioon käärittynä. Poista paistolämpömittari ja viipaloi liha. Siivilöi vuoasta liemi ja sekoita se folioon tihkuneen lihanesteen kanssa. Kuumenna liemi ja tarjoile lihan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku