Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokonainen lihapala kannattaa paistaa uunissa. On tärkeää, että liha saa levätä ennen kuin se viipaloidaan. Tällöin lihanesteet säilyvät paremmin ja lihaa on helpompi leikata.

Neljälle

  • 800 g entrecôtea
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • valkosipulijauhetta
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • 400 g vihreitä papuja
  • lientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero lihaan suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Ruskista liha kauniisti joka puolelta voissa. Laita liha ritilälle uuninkestävän vuoan päälle. Laita vuokaan hieman vettä. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari, niin että sen kärki on lihan keskellä.

2. Laita vuoka ja ritilä aika alas uuniin ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 63-70 astetta.

3. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia alumiinifolioon käärittynä. Poista paistolämpömittari ja viipaloi liha. Siivilöi vuoasta liemi ja sekoita se folioon tihkuneen lihanesteen kanssa. Kuumenna liemi ja tarjoile lihan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte