Kokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen kera

Kokonainen lihapala kannattaa paistaa uunissa. On tärkeää, että liha saa levätä ennen kuin se viipaloidaan. Tällöin lihanesteet säilyvät paremmin ja lihaa on helpompi leikata.

Neljälle

  • 800 g entrecôtea
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • valkosipulijauhetta
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • 400 g vihreitä papuja
  • lientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero lihaan suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Ruskista liha kauniisti joka puolelta voissa. Laita liha ritilälle uuninkestävän vuoan päälle. Laita vuokaan hieman vettä. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari, niin että sen kärki on lihan keskellä.

2. Laita vuoka ja ritilä aika alas uuniin ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 63-70 astetta.

3. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia alumiinifolioon käärittynä. Poista paistolämpömittari ja viipaloi liha. Siivilöi vuoasta liemi ja sekoita se folioon tihkuneen lihanesteen kanssa. Kuumenna liemi ja tarjoile lihan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!