Kokonaisena paistettu häränfilee
Kaikkein maukkain tapa valmistaa häränfileetä on paistaa se kokonaisena uunissa. Paistolämpömittari helpottaa paistamista juuri sellaiseksi kuin paistin haluat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg kokonaista häränfileetä
- 3 rkl voita paistamiseen
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pois mahdollinen jänne fileestä. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla.
2. Laita filee uuninkestävään vuokaan. Pistä paistinlämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 61 ja 63 asteen välillä. Silloin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos haluat lihan punaisena, ota se uunista 59 asteen kohdalla. Jos haluat läpikypsän paistin, anna lämpötilan kohota lähemmäs 70 astetta.
3. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa