Päärynät mustaherukkakastikkeessa

Uskomattoman yksinkertaista ja verrattoman hyvää! Aistikkaan lilanpunainen päärynä on kuin taideteos yhdessä vaalean jäätelönokareen ja vihreän oksan kanssa. Jälkiruoka näyttää monimutkaiselta, vaikka se onkin helppo valmistaa.

4 annosta

  • 4 päärynää
  • 1 prk mustaherukkahilloa tai -marmeladia
  • jäätelöä
  • vihreä oksa, esim. sitruunamelissa
  • 1 dl pähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Laimenna hillo tai marmeladi vedellä kastikkeeksi. Marmeladia ei tarvitse siivilöidä, mutta hillon voi painaa kerran lävikön läpi.

2. Kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi alhaisella lämmöllä herukkakastikkeessa. Tarjoile lämpimien tai haaleiden päärynöiden kanssa kastiketta, jäätelö ja pähkinärouhetta. Koristele sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.