Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynät mustaherukkakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uskomattoman yksinkertaista ja verrattoman hyvää! Aistikkaan lilanpunainen päärynä on kuin taideteos yhdessä vaalean jäätelönokareen ja vihreän oksan kanssa. Jälkiruoka näyttää monimutkaiselta, vaikka se onkin helppo valmistaa.

4 annosta

  • 4 päärynää
  • 1 prk mustaherukkahilloa tai -marmeladia
  • jäätelöä
  • vihreä oksa, esim. sitruunamelissa
  • 1 dl pähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Laimenna hillo tai marmeladi vedellä kastikkeeksi. Marmeladia ei tarvitse siivilöidä, mutta hillon voi painaa kerran lävikön läpi.

2. Kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi alhaisella lämmöllä herukkakastikkeessa. Tarjoile lämpimien tai haaleiden päärynöiden kanssa kastiketta, jäätelö ja pähkinärouhetta. Koristele sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät